Slideshow customized with Smilebox |
Οδυσσέας Ελύτης
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014
Κώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Kώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
To slideshare περιέχει εργασίες των μαθητών του Β2 τμήματος Λυκείου Ν.Περάμου στο μάθημα της Λογοτεχνίας Β΄ τάξης και στη θεματική ενότητα "Ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς" - Κώστας Καρυωτάκης.
Κώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης, Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις,
Απαγγελία: Ελισσάβετ Μητριτζώνη, Ιωάννα Κύρκου
Kώστας Καρυωτάκης
Tην παρουσίαση δημιούργησε η Ηρώ Κυριαζή στο μάθημα της Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου και στη θεματική ενότητα "Ποιητές της πρώτης δεκαετίας του μεσοπολέμου".
Κώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
Την παρουσίαση που προβάλλει το ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων που βίωσε η λογοτεχνική γενιά του 1920 δημιούργησε ο Στάθης Κομματάς στο μάθημα της Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου.
Την προβολή που καταγράφει στοιχεία της ζωής και του έργου του Καρυωτάκη δημιούργησε ο Ηλίας Μήττας κατά τη διδασκαλία του ποιήματος "Είμαστε κάτι..."
Κώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
To χάρτη που καταγράφει τα γνωρίσματα του λογοτεχνικού ρεύματος του συμβολισμού δημιούργησε ο Μανώλης Λαζίδης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου, κατά τη διδασκαλία του ποιήματος του Καρυωτάκη "Είμαστε κάτι.."
Κώστας Καρυωτάκης, Είμαστε κάτι...
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
Βιογραφικά είδη
Το φύλλο εργασίας που ακολουθεί περιέχει ασκήσεις που χρησιμοποιήθηκαν για τη διδασκαλία του κεφαλαίου "Βιογραφικά είδη" στο μάθημα της Έκθεσης Β΄ Λυκείου (Αυτοβιογραφικό σημείωμα, Βιογραφικό σημείωμα, Συστατική επιστολή, Ημερολόγιο, Αγγελίες, Συνέντευξη, Βιογραφία - Αυτοβιογραφία, Μυθιστορηματική βιογραφία, Μυθιστόρημα με αυτοβιογραφικά στοιχεία). Με τη διδασκαλία σε ομάδες και τις ασκήσεις δραματοποίησης επιδιώχθηκε η κατανόηση των βιογραφικών ειδών από τους μαθητές και η βιωματική προσέγγισή τους.
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Βιογραφικά είδη
Το examtime δημιούργησε ο Στάθης Κομματάς, στο μάθημα Βιογραφικά είδη της Έκθεσης Β΄ Λυκείου.
Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014
Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου 4-8
To slideshare περιέχει εργασίες των μαθητών του Β2 τμήματος ανθρωπιστικών σπουδών, που καλύπτουν μια ερμηνευτική προσέγγιση των παραγράφων 4-8 του δικανικού λόγου "Υπέρ Μαντιθέου" του Λυσία.
Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου 4-8
To storyboardthat δημιούργησε η Ιωάννα Σοφιανού, σύμφωνα με τις παραγράφους 4-8 της διήγησης του λόγου του Λυσία.
Το προφίλ του Μαντιθέου στο facebook δημιούργησε ο Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης με τη Δήμητρα Οφλίδου.
Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου 4-8
Τις πληροφορίες για την πολιτική και κοινωνική ζωή στην Αρχαία Αθήνα κατέγραψε στην παρουσίαση prezi η μαθήτρια Γεωργία Σφόλια, μελετώντας τις παραγράφους 4-8 του ρητορικού λόγου Υπέρ Μαντιθέου.
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον
To smore περιέχει εργασίες και δραστηριότητες των μαθητών του Β2 τμήματος κατά την ανάγνωση του διηγήματος του Βιζυηνού "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον", στο μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου.
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον
Το βίντεο moovly περιέχει τα κολάζ με τα οποία απέδωσαν οι μαθητές τις σκηνές του διηγήματος του Βιζυηνού.
BINTEO goanimate "To μόνον της ζωής του ταξείδιον"
Το βίντεο goanimate δημιούργησε η Άντα Λίκα μετά την ανάγνωση του διηγήματος του Βιζυηνού, στη Λογοτεχνία Β΄ Λυκείου.
Το μόνον της ζωής του ταξείδιον
Το χάρτη google, που απεικονίζει τη διαδρομή του εγγονού στην τρίτη σκηνή του διηγήματος του Βιζυηνού σχεδίασε στο μάθημα της Λογοτεχνίας Β΄ Λυκείου ο Πρόδρομος Κιρμιζόγλου.
Το μόνον της ζωή του ταξείδιον
To χάρτη με τα γνωρίσματα της διηγηματογραφίας του Βιζυηνού σχεδιάσε μετά την ανάγνωση του διηγήματος "Το μόνον της ζωής του ταξείδιον" ο Πρόδρομος Κιρμιζόγλου.
Το μόνον της ζωή του ταξείδιον, Μετά την Ανάγνωση
Εργασίες μετά την ανάγνωση του διηγήματος "Το μόνον της ζωή του ταξείδιον" του Γεωργίου Βιζυηνού.